Muszę się pochwalić, że fabryczne seryjne sprzęgło zrobiło u mnie 161kkm i jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa, ale robi się nieprzyjemnie więc zmieniam.
Przypominam, że samochód od samego początku modyfikowany:
~60kkm na 140/300
~100kkm na 176/370
Jakie osiągnęliście przebiegi?
(mam wrażenie, że był podobny temat, ale nie potrafię go odszukać, może ktoś podsunie...)
dodam jeszcze, że u mnie 90% jazdy to miasto :idea:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Właśnie zmieniam w firmówce, bo dwumas wali niemiłosiernie - nie wiem jakim cudem, ale wytrzymało 320 tyś km ( turbo ori jeszcze dmucha ) .
Jeszcze pewnie napiszesz, że na ori. panewkach korbowych, szklankach i wałku. :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 23 Maj, 13 07:40 ]
Zamieszczone przez szkoda
Jakie osiągnęliście przebiegi?
U mnie 150kkm sprzęgło i dwumasa chodzą poprawnie z małym tylko: w trakcie stania w korku w wciśniętym pedałem sprzęgła czasami pojawiają się ciche delikatne stuki które po lekkim dodaniu gazu ustają lub gdy puszczę sprzęgło. W innych warunkach jazdy dwumas zachowuje się normalnie.Program/moc oczywiście seryjna.
u mnie 155k ale powoli zaczynam odczuwać - co dziwne tylko daje znać o sobie jak jest b.ciepło :?:
gorzej wchodzą biegi i wsteczny czasem chrobota :szeroki_usmiech
przy pogodzie jak dzisiaj śmiga jak nówka :wink:
no i podczas wduszania sprzęgła, tak pośrodku lekki chrobot - łożysko ?
przy 140k doszedł program
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
U mnie po 116kkm była zmiana. Kupiłem auto jak miało 114kkm. Na zimnym silniku waliły "kamienie". Nie wiem kto tym autem jeździł i gdzie, ale w książce serwisowej mam wymianę turbawki przy 76kkm...
A ja dzisiaj byłem na modzie i wszystko byłoby pięknie gdyby sprzęgło nie zaczęło się ślizgać jak gówno na lodzie :evil:
...no cóż 150kkm zleciało w oka mgnieniu :lol:
Zresztą jego koniec był przewidziany w księgach :twisted:
Powiecie że to nie post o modach ale poledźcie proszę dobry zestaw do mojego 1,9 BXE :busted:
Oczywiście zmieniam na jednomas k
G60 :?:
..jak do 380 Nm to G60, jak powyżej to VR6 tudziez inne mocniejsze wynalazki...u mnie zdechło przy 425 Nm...no ale pewnie nie miało prawa tego przenieść, ale G60 miałem przy stupie BXE+, toteż przy "++" było oczywiste że prędzej jak później odfrunie.... :szeroki_usmiech
..jak do 380 Nm to G60, jak powyżej to VR6 tudziez inne mocniejsze wynalazki...u mnie zdechło przy 425 Nm...no ale pewnie nie miało prawa tego przenieść, ale G60 miałem przy stupie BXE+, toteż przy "++" było oczywiste że prędzej jak później odfrunie.... :szeroki_usmiech
to ile masz już tych koniaków po maseczką?
żeby nie było offtopowo to u mnie 110kkm, dwumas stuka ale w sumie to jedyne objawy, jeszcze budą nie telepie a sprzęgło jakoś daje radę, co nie zmienia fakt, że i tak będę to w niedługim czasie wymieniał.
Przy 90% jazdy po mieście a z tego 80% to korki to i tak długo wytrzymało nie będę czekał jak co poniektórzy że nie będę można wbić wstecznego po rozgrzaniu :szeroki_usmiech
Off...Ponieważ DGW się nie odzywa-pewnie zawalony po pachy... :lol: zna ktoś dobrego mechaniora z okolic Ursusa coby ogarnął moje sprzęgło :?:
Szczerze ...jeżdżę na Syreny ale jakoś sprzęgła w ich ręce oddać nie chcę :roll:
Jako że u mnie też BXE a myślę , że w ciągu miesiąca będę wymieniał sprzęgło to jak robić to całość,
więc zamieniłbym 2mas na 1mas i chciałbym Was podpytać czy taki zestaw się nada : VALEO 835035
oczywiście nie w tej cenie - ale jak ktoś mi zaproponuje ponizej 1.2k to biorę :szeroki_usmiech , bo w tej chwili mam cenę 1.2k
pzdr
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz