Zamieszczone przez Rob79
[O2] Trwałość sprzęgła w BXE++
Zwiń
X
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Muszę się pochwalić, że fabryczne seryjne sprzęgło zrobiło u mnie 161kkm i jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa, ale robi się nieprzyjemnie więc zmieniam.
Przypominam, że samochód od samego początku modyfikowany:
~60kkm na 140/300
~100kkm na 176/370
Jakie osiągnęliście przebiegi?
(mam wrażenie, że był podobny temat, ale nie potrafię go odszukać, może ktoś podsunie...)
dodam jeszcze, że u mnie 90% jazdy to miasto :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Właśnie zmieniam w firmówce, bo dwumas wali niemiłosiernie - nie wiem jakim cudem, ale wytrzymało 320 tyś km ( turbo ori jeszcze dmucha ) .
[ Dodano: Czw 23 Maj, 13 07:40 ]
Zamieszczone przez szkodaJakie osiągnęliście przebiegi?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
u mnie 155k ale powoli zaczynam odczuwać - co dziwne tylko daje znać o sobie jak jest b.ciepło :?:
gorzej wchodzą biegi i wsteczny czasem chrobota :szeroki_usmiech
przy pogodzie jak dzisiaj śmiga jak nówka :wink:
no i podczas wduszania sprzęgła, tak pośrodku lekki chrobot - łożysko ?
przy 140k doszedł programByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Właśnie zmieniam w firmówce, bo dwumas wali niemiłosiernie - nie wiem jakim cudem, ale wytrzymało 320 tyś km ( turbo ori jeszcze dmucha ) .saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
U mnie po 116kkm była zmiana. Kupiłem auto jak miało 114kkm. Na zimnym silniku waliły "kamienie". Nie wiem kto tym autem jeździł i gdzie, ale w książce serwisowej mam wymianę turbawki przy 76kkm...O czarnulę dba Robekcool http://www.k-mot.pl/page7.php
Graty i płyny ustrojowe zapewnia Kondzio http://www.oilspa.pl/
Komentarz
-
-
200 tyś km moc seria, LUKa 2008 rokSPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007
Komentarz
-
-
Passat B6 BKC MY06 seria -> 198tyś km padło koło dwumasowe
OctaviaII BKC MY06 seria jak narazie 150tyś km -> wszystko póki co OKbył VW GOLF mkIV -> 1.6SR AKL 101KM 99r. HIGHLINE
skradziona Skoda Octavia II -> 1.9TDI PD BKC 105KM 06r. ELEGANCE
jest Opel Astra H -> 1.7 CDTI Z17DTJ 110KM 09r. COSMO
Komentarz
-
-
A ja dzisiaj byłem na modzie i wszystko byłoby pięknie gdyby sprzęgło nie zaczęło się ślizgać jak gówno na lodzie :evil:
...no cóż 150kkm zleciało w oka mgnieniu :lol:
Zresztą jego koniec był przewidziany w księgach :twisted:
Powiecie że to nie post o modach ale poledźcie proszę dobry zestaw do mojego 1,9 BXE :busted:
Oczywiście zmieniam na jednomas k
G60 :?:LepSze jUtRo bYłO wCzOraJ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtaSpiderHmm...
Co zatem proponujesz kolego navigator :?:>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez navigator..jak do 380 Nm to G60, jak powyżej to VR6 tudziez inne mocniejsze wynalazki...u mnie zdechło przy 425 Nm...no ale pewnie nie miało prawa tego przenieść, ale G60 miałem przy stupie BXE+, toteż przy "++" było oczywiste że prędzej jak później odfrunie.... :szeroki_usmiech
żeby nie było offtopowo to u mnie 110kkm, dwumas stuka ale w sumie to jedyne objawy, jeszcze budą nie telepie a sprzęgło jakoś daje radę, co nie zmienia fakt, że i tak będę to w niedługim czasie wymieniał.
Przy 90% jazdy po mieście a z tego 80% to korki to i tak długo wytrzymało nie będę czekał jak co poniektórzy że nie będę można wbić wstecznego po rozgrzaniu :szeroki_usmiechO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Jako że u mnie też BXE a myślę , że w ciągu miesiąca będę wymieniał sprzęgło to jak robić to całość,
więc zamieniłbym 2mas na 1mas i chciałbym Was podpytać czy taki zestaw się nada :
VALEO 835035
oczywiście nie w tej cenie - ale jak ktoś mi zaproponuje ponizej 1.2k to biorę :szeroki_usmiech , bo w tej chwili mam cenę 1.2k
pzdrByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wallyczy (...) zestaw się nada
fizycznie pewnie podejdzie, ale teraz dwa podstawowe pytania:
1. ile jest w stanie przenieść
2. jaka jest charakterystyka tłumików drgań......czy jest toto ciche względem G60>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
Komentarz